سپرده گذاری در بانك

وضعیت بانکها به گزارش بانک مرکزی

وضعیت بانکها به گزارش بانک مرکزی

از کل سپرده ها 38 درصد نه به وام تبدیل شده و نه به سرمایه گذاری.

از کل سپرده ها  9 درصد به معوقات بانکی تبدیل شده است.

از کل سپرده ها 13 درصد به وام مسکن تبدیل شده است  که سالم ترین نوع وام است اما برای بانکها پول نمیشود چون وام ها بلند مدت است و اقساط ماهانه  آن مشکلی از مشکلات بانکها را در کوتاه مدت حل نمی کند.

از کل سپرده ها 24 درصد آن به اظهار سیف به وام به 200 شرکت بزرگ  تبدیل شده که نه اصل آن را پرداخت می کنند  و نه فرع آن را و هم اصل آن را تمدید می کنند و هم فرع آن را ، یعنی برای بانک پول نمیشود .سرکاری است.

از کل سپرده ها 16 درصد به وام تبدیل شده که به موقع بازپرداخت میشود و مجددا وام داده میشود.

منبع : سایت بانک مرکزی : گزیده آمار های اقتصادی ، بخش پولی و بانکی ،خرداد 98، صفحه 7 و 8 .

فقط 16 درصد از کل سپرده ها گردش دارد یعنی 308 هزار میلیارد تومان در سال.

بانکها از محل 308 هزار میلیارد تومان سپرده ای که گردش دارد باید سود سپرده را پرداخت کنند در خرداد 98 نسبت به خرداد 97 بانکها  384 هزار میلیارد تومان به سپرده گذار ها بدهکار تر شده اند .

کمی خنده دار است ؛ کل سپرده های سالم 308 هزار میلیارد تومان است و در فاصله یک سال بانکها 384 هزار میلیارد تومان به سپرده گذاران بدهکار تر شده اند ، بانکها دارند این کلاه آن کلاه می کنند .

صحت آمار فوق را با مراجعه به منبع فوق بیازمائید.

راه حل روشن است : سود سپرده باید کاهش یابد این راه حل را نیز هیچ کس قبول ندارد، ایرانیان در اینکه چگونه میشود مشکلات را حل نکرد به اجماع رسیده اند. در این حوزه یک اجماع ملی وجود دارد.

نقدینگی اعدادی که اعلام می کنند نیست ، اعدادی که اعلام می کنند نقدینگی کاغذی است ، نقدینگی واقعی همین ٣٠٨ هزار میلیارد سپرده ایست که گردش واقعی دارد ، البته نقدینگی شامل سپرده بانکی بخش خصوصی و اسکناس در اختیار مردم بیرون از نظام بانکی است ( ۵٠ هزار میلیارد تومان ) این اسکناس باید به ٣٠٨ هزار میلیارد تومان اضافه شود و دیگر هیچ . نقدینگی در جریان ٣۵٨ هزار میلیارد تومان است نه ١٩٧٩ هزار میلیارد تومان در خرداد ٩٨. فقط مبلغ ١٨ درصد از نقدینگی اعلامی در جریان است .